Har leveret artikler og portrætter til diverse dagblade, aviser, magasiner, ugeblade og bøger. Igennem mange år især fokus på portrætter, helbredelse og tro.

Freelancer siden jeg blev mor første gang for 24 år siden. Før det var jeg bl.a. redaktør og konceptudvikler på ungdomsmagasinet Vi Unge og journalist på fagbladet Markedsføring (dengang Specialbladsforlaget).

Startede som redaktør på Regionalavisen Vestegnen efter oplæring, da jeg var 20 år. Her havde jeg også ansvar for redaktionelt layout og ombrydning med tre grafikere hver uge. (Før den slags foregik digitalt)

 

Positiv Poesi: Skrev i flere år sang- og poesi-tekster til Stenders Kunstforlag og Trojaborg Forlag m.fl. Samt nogle noveller til ugeblad.

 

Bøger: Jeg har bl.a. skrevet bøgerne: ”At være det man siger” (præsteportrætter) og ”Børns indre rum” med kropsterapeut Ole Kåre Føli, som er udkommet i 5. oplag på Gyldendal, der overtog bogen fra Borgens Forlag. Desuden ”De Ser”, som udkom i flere oplag, også som billigbog gennem Gyldendal Bogklub, indtil forlaget Documentas krakkede. Bogen er udgået og bliver ikke genudgivet. Har også været med til at skrive andre bøger - og har desuden stof til flere bøger med fokus på tro, som udkommer, når jeg har fundet forlag.

 

Hobby/frivilligt arbejde: Skriver digte, sange (tekster & melodier) og synger en del. Var frivillig ”redaktør” på Tibet Charity bladet i to år (indtil dec. 2008). Men har siden valgt, at frivilligt arbejde fra min side fremover sker gennem kirker. F.eks. tekster, sange og melodier til begravelser, salmer m.m.

 

Privat: Født 1965 i Greve Strand. Efter studentereksamen rejste jeg i en periode til Spanien - og havde forskellige småjobs, indtil jeg blev journalist, redaktør, forfatter…

 

Mine nærmeste: Jeg har to voksne sønner (Thorbjørn er snart student, Scott snart erhvervsjurist) og bor i et rækkehus i Solrød Strand. Var i 15 år gift med englænder, der nu bor i nærheden. Brødre: Steen Evald er fotograf/fotokunstner, Kim Varde er musiker, men arbejder på tv-station. Forældre: Min far, Flemming Varde, er journalist og tidligere informationschef i Bikuben, men er for nylig i en alder af 81 begyndt at skrive krimier til ugeblade. Min mor, Jytte Varde, var som yngre sangerinde – optrådte og udgav plader under kunstnernavnet Jytte Bo.

 

 "At være det man siger - Præsteportrætter”

Udgivet af ’Forlaget Alfa’ (Religionspædagogisk Center). Udkom i november 2010.


”Børns indre rum”

Udkommet i 5. oplag på Gyldendal, som overtog bogen fra Borgens Forlag.

Leveret til:

Magasinet Sundhed
Magasinerne: Naturli, Krop og Fysik samt Helse.
Kirkeavisen Udfordringen
City Kirken/Alpha
Børsen
Domino
Frederiksborg Amts Avis, BT
Nordic Man
Kristeligt Dagblad
Ugebladet Søndag
RASK og Psykiatrifonden
Trojaborg Forlag

Politiken og Jyllands-posten